Meubelmanagement
Bent u op zoek naar een efficiënte en duurzame manier om uw meubels te beheren? Met meubelmanagement van deprojectinrichter heeft u altijd inzicht in de actuele staat van uw kantoorinrichting en kunt u data-gedreven beslissingen nemen. Van het verlengen van de levensduur van meubelen tot het optimaliseren van uw duurzaamheidsbeleid en kostenbesparing, wij zijn er om u te ondersteunen. Benieuwd naar de mogelijkheden?
Wat is meubelmanagement?
Meubelmanagement is het efficiënt beheren van de meubelen binnen een organisatie. Het omvat het plannen, organiseren en controleren van alle aspecten met betrekking tot meubels, waaronder aanschaf, (her)gebruik, onderhoud en verwijdering. Met meubelmanagement zorgt u er als organisatie voor dat het meubilair optimaal wordt benut en onderhouden. Dit gaat verder dan alleen het selecteren en plaatsen van meubels: meubelmanagement omvat ook het monitoren van de staat en prestaties van meubelen, het plannen van onderhoud en het waarborgen van ergonomisch verantwoorde werkplekken .
Expert in de regio
De voordelen van een meubelmanagementsysteem
Het gebruik van een meubelmanagementsysteem brengt talloze voordelen met zich mee voor organisaties. Dit systeem geeft informatie over de status en locatie van meubelen, waardoor het beheer en de planning van werkplekken geoptimaliseerd kunnen worden. Dankzij effectief meubelmanagement hebben organisaties de volledige controle en helder inzicht in hun meubilair, waardoor ze kosten kunnen besparen én verantwoorde keuzes kunnen maken.
Gestroomlijnd werkplekbeheer
Door gebruik te maken van de inzichten uit het systeem, zorgt u er als organisatie voor dat de werkomgeving optimaal is afgestemd op de medewerkers, wat resulteert in verbeterde productiviteit en tevredenheid. Het meubelmanagementsysteem vormt daarmee een waardevol instrument voor het effectieve beheer en de planning van werkplekken.
Bijdragen aan een circulaire bedrijfsvoering
Meubelmanagement zorgt er op deze manier voor dat uw bedrijf efficiënt omgaat met de beschikbare middelen, zodat u niet eindigt met bruikbaar meubilair dat ergens in een magazijn verdwijnt.
Kostenbesparing
Een voorbeeld: stel dat één vestiging van uw organisatie groeit, terwijl een andere vestiging juist krimpt. In plaats van onnodig nieuw meubilair aan te schaffen voor de groeiende vestiging, biedt ons meubelmanagementsysteem de oplossing. Het zorgt voor een slimme afstemming tussen vraag en aanbod, waardoor u aanzienlijke kosten kunt besparen en efficiënt meubelbeheer kunt realiseren.
Hoe werkt een meubelmanagementsysteem?
Met meubelmanagement heeft u als organisatie voortdurend inzicht in de locatie en status van uw kantoormeubilair. Het implementeren en beheren van een meubelmanagementsysteem bestaat uit 5 onderdelen: inventarisatie, analyse en rapportage, strategie en beleid, (preventief en correctief) onderhoud en herbestemming van meubilair. Het meubelmanagementsysteem van deprojectinrichter kunnen we al binnen 4 tot 6 weken implementeren bij onze opdrachtgevers.
Corporate Sustainability Reporting Directive en meubelmanagement
De Europese Unie heeft als doelstelling om Europa als eerste continent ter wereld in 2050 klimaatneutraal te maken. Hiervoor is een grote Europese Green Deal gesloten. Een van de doelen van de Green Deal is om meer kapitaal richting duurzaamheid te leiden. Daarvoor is transparantie en duidelijke, vergelijkbare informatie over wat wel en niet duurzaam is essentieel. Om deze doelstelling te bereiken, worden verschillende beleidsinstrumenten ingezet die allemaal onderdeel zijn van deze Europese Green Deal. De aangekondigde nieuwe richtlijn voor verslaggeving voor bedrijven, de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), is één van deze instrumenten. Daarnaast is er de Sustainable Finance Disclosure Regulation die gericht is op het vergroten van transparantie rondom duurzaamheidsbeleid en resultaten van de financiële sector.
De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een verslaggevingsrichtlijn die organisaties verplicht te rapporteren over hun duurzaamheidsbeleid en resultaten. De CSRD gaat naar verwachting vanaf 2024/2025 gelden. Dat betekent dat het eerste verslag volgens deze richtlijn over het jaar 2024/2025 moet gaan. Het meubelmanagementsysteem van deprojectinrichter stelt gebruikers in staat om te rapporteren over de duurzaamheidsprestaties van de organisatie, in relatie tot de kantoorinrichting.
Inventarisatie
Analyse en rapportage
Strategie en beleid
Onderhoud
Herbestemming
Meubelmanagement toepassen in uw organisatie?
Door middel van een doordacht meubelmanagementbeleid kunt u als organisatie kosten besparen, duurzaamheid bevorderen en een gezonde en productieve werkomgeving creëren voor uw medewerkers. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals functionaliteit, esthetiek, ergonomie en circulariteit. Neem vandaag nog contact op met deprojectinrichter om te ontdekken hoe u met ons meubelmanagementsysteem uw kantoorinrichting kunt transformeren. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden, u te adviseren en samen met u te werken aan een efficiënte, duurzame en inspirerende werkomgeving.