Kennis delen

Afgelopen kwartaal stond het ochtendprogramma van onze teamdag in het teken van 10 verschillende merken waar wij graag mee samenwerken en waar we heel graag van leren. Deze merken variëren van projectstoffering en meubilair tot dienstverlening; wij werken allemaal samen voor de beste werkomgeving. Deze kennis delen we ook graag met jou!

Kvadrat

Duurzaamheid is de laatste jaren leidend geworden in de ontwikkeling van alle collecties van Kvadrat: meubel- en gordijnstoffen, tafelbladen, akoestische oplossingen en binnenzonwerig. Het is niet voor niets dat alles wat Floor en Jaap tijdens de DPI teamdag tonen een zo laag mogelijke footprint als doelstelling heeft. Dit vonden wij de beste voorbeelden: van een aantal nieuwe meubelstoffen van Febrik is het wasproces aangepast. De doeken werden eerst volledig gewassen en nu alleen nog gedipt in water, hiermee wordt er 90 tot 95% water bespaard. Een prachtige nieuwkomer vinden wij de Sport; 's werelds eerste gerecyclede polyester stof gemaakt van 100% oceaangebonden plastic afval. In Thailand wordt het plastic tot 10 km landinwaarts verzameld en omgezet tot garen. Dit omdat plastic uit het (zout) water een veel mindere kwaliteit heeft en dus niet goed hergebruikt kan worden in textiel. REALLY kennen we al een tijdje, maar Kvadrat heeft nu ook kant en klare bureaubladen van dit materiaal. REALLY Textile Tabletop™ is een duurzaam circulair materiaal, gemaakt van afgedankte katoen en wol en is 100% recyclebaar. De bladen zijn direct toepasbaar zonder extra oppervlakte- en randbehandeling.
Kvadrat

Casala

Opvallend vonden wij de Curvy; gemaakt van plastic huisafval, omdat de Curvy een klassieker is die je overal tegenkomt in bestaande kantoren. Het is mooi dat nieuwe Curvy’s nu te bestellen zijn in een 100% gerecyclede variant. Maar nog interessanter is dat Casala bestaande Curvy’s terugneemt, de onderdelen hergebruikt en weer verwerkt tot een nieuwe stoel. De Metro is een nieuw tafelsysteem van Casala met een volledig modulaire insteek, de poten zijn uit te voeren in een combinatie van hout en staal en er is een minimaal aantal poten nodig om toch een grote tafel te kunnen maken. En nieuw in de collectie is de Riva. Een modulair bankenconcept waarmee je verschillende soorten functionaliteiten kan configureren naar wens. Het ontwerp is licht en luchtig, en details zijn fraai uitgevoerd (zoals we ze kennen van Casala).
Casala

Luxaflex

Wat we kennen van Luxaflex zijn producten die de zorgen voor de juiste lichthoeveelheid in je werkomgeving. Luxaflex kan dit meten en volledig op maat voor je uitwerken. Maar nieuw in de collectie zijn producten die warmtewerend zijn. Hiermee draag je bij aan een duurzamere wereld en kun je enorm besparen op energiekosten. Er is een nieuwe normering (BENG) die aangeeft dat gebouwen aan een bepaalde mate van energiebesparing voldoen. De raambekleding van Luxaflex kan hieraan bijdragen.
Luxaflex

Puik

Wij mochten als eerste de nieuwe Flo fauteuil en poef uitproberen en wij waren allemaal erg enthousiast over de uitstraling en het comfort. Maar zeker ook interessant; Melanie en Daan vertelden ons dat de focus van Puik het komende jaar vooral op stoelen voor de projectmarkt gaat liggen, ze zijn aan het ontwikkelen met Ineke Hans, Stefan Scholten en Lex Pot. Er komen collecties met bureaustoelen, conferentiestoelen en buitenstoelen aan. Dus hou ze in de gaten, want de verwachtingen zijn hoog!
Puik

Looops

Looops revitaliseert gebruikt meubilair en is daarmee een platform voor circulaire meubels. Zij hebben een werkplaats met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze geven hiermee mensen een (nieuwe) kans in de samenleving. Zo is er het voorbeeld van een jongen die in de gevangenis zit, maar via verlof iedere ochtend op zijn fiets komt werken bij Looops. Dit geeft hem zo’n ander toekomstperspectief en dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen. Nieuw binnen het bedrijf is Looops ID vertelt Martijn ons. Dit is een tag die aan gerevitaliseerde producten toegevoegd wordt om het meubel daarmee een nieuw gezicht te geven. Dit is superbelangrijk om het verhaal van het meubel te kunnen vertellen en de gebruikers bewust te maken van de levensloop. De tag is bovendien te scannen en zo heb je in een simpele handeling alle belangrijke gegevens inzichtelijk die essentieel zijn bij een meubelmanagementsysteem.
Looops

Comatters

Peter en Aran lieten ons de meerwaarde zien van kabelmanagement. Het is namelijk veel meer dan alleen elektrificatie onder je bureau. Behalve stroom horen ook beeldschermen, toetsenborden en andere hardware op een werkplek. Daarbij zijn niet alleen de aanschaf, maar zeker ook de verhuizing en installatie belangrijke onderdelen van het resultaat. Mensen vergeten vaak hoe belangrijk het is om na te denken over hoe je alle kabels (ook die van de IT-hardware!) netjes en veilig wegwerkt. Comatters denkt mee in de breedste zin; zo is een proefplaatsing bijvoorbeeld een service die zij bieden om er vooraf zeker van te zijn dat je overal aan gedacht hebt.
Comatters

BOW

Adaptieve kantoorverkaveling, wat is dat? In plaats van ruimtes creëren met systeemwanden of ‘reguliere’ bouw kun je met de space in space oplossingen van BOW je complete werkomgeving indelen met boxen. Het voordeel is het flexibele karakter, omdat het niet vastzit aan het gebouw. Je kan het meenemen of verplaatsen als je gaat verhuizen. Of aanpassen in je bestaande werkomgeving wanneer de behoeftes van mensen veranderen. De boxen van BOW zijn bedacht vanuit een simpele opbouw met slechts een paar elementen. Met een boven- en onderpaneel, een deur en een dakpaneel kan je alles bouwen wat je nodig hebt. En BOW heeft een configurator ontwikkeld waarmee je jouw ideale werkomgeving supereenvoudig kunt uitwerken en visualiseren. Proberen?
BOW

Hay

Boa is een nieuw duurzaam tafelsysteem gebaseerd op een aluminium buis (75% gerecycled alu) waar je allerlei onderdelen aan toe kan voegen. Helemaal modulair opgebouwd en zonder bevestigingsmaterialen zit de basis in elkaar. Zo draai je heel eenvoudig de stelpootjes hoger of lager, je klikt de bladdragers er in vast en voeg je er stroom aan toe. Hiermee kan je met 4 poten een 420 cm lange tafel maken. Je kan de tafel compleet kopen, maar je kunt ook alleen het frame aanschaffen en het blad lokaal kopen (en daarmee transport duurzamer insteken). Die gedachtegang moedigt Hay trouwens aan en dat vinden wij een echt een heel tof initiatief. Er is een groot aanbod aan losse (duurzame) tafelbladen en we helpen je graag om de ideale samenstelling voor jouw werkomgeving te vinden.
Hay

Robberechts

Wij waren allemaal erg blij met de uitbreiding van vergaderprogramma Junto, want met deze collectie kan je heel veel verschillende soorten werkvormen ondersteunen binnen één meubellijn. De nieuwe Triple opstelling is bijvoorbeeld ideaal voor informele communicatie. De tussenschotjes zorgen voor wat privacy, met het dockingstation sluit je moeiteloos je laptop aan en het vak in het midden geeft ruimte om lekker wat sfeer toe te voegen. Dit vonden wij ook heel grappig; Junto kan tevens als pingpongtafel worden gebruikt. Het netje is van metaal en kan gepersonaliseerd worden met je eigen logo. Robberechts geeft bovendien altijd inzicht in zijn productie met materiaalpaspoorten, waardoor je precies weet wat er in de meubels zit.
Robberechts

Vitra

De ACX is de nieuwste bureaustoel van Antonio Citerio, vertelt Simon ons vol trots. Nieuw geïntroduceerd in September. Er is een Soft, Light en Mesh versie, zoals we gewend zijn van Vitra. Het prijsniveau is aantrekkelijk en doet niks af aan de kwaliteit. Ook Vitra legt veel focus op duurzaamheid: de ACX is 100% recyclebaar en voor 60% van gerecycled materiaal gemaakt. Deze bureaustoel heeft alle verstelmogelijkheden die een bureaustoel hoort te hebben. Auto synchroon mechanisme, zithoogte, zitdiepte verstelling en verschillende opties voor armleggers. Alle verstelbare onderdelen zijn optioneel, je kan hem dus helemaal aan- en uitkleden naar wens. Er zijn mooie kleurencombinaties en er is een snel-lever-programma. Interesse? Kom de ACX eens uitproberen!
Vitra

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.